Zero sonda

Indikacije: hiperhidroza i akne
Zero sonda Harmony XL Pro lasera predstavlja revolucionarni tretman hiperhidroze koji koristi dvofazni temperaturni udar na znojne žlezde ispod površine kože.
Prvo, kriotermalna energija postepeno hladi potkožno tkivo do tačke smrzavanja. Tokom ove prve faze, znojne žlezde su isključene iz aktivnog snabdevanja krvlju kroz ishemiju. Takođe, unutar ćelijska i vanćelijska tečnost znojnih žlezda kristališe, što dovodi do ćelijske destrukcije.
Nakon toga sledi toplotni ciklus. Prethodno zamrznuto tkivo zagrevanjem pojačava protok krvi što dodatno oštećuje tkivo. Ciljano dvostruko oštećenje ćelija značajno smanjuje funkciju znojnih žlezda. Ovakav mehanizam osigurava da se telo i dalje može znojiti kako bi se ohladilo, a simptomi hiperhidroze su minimalni.
Energija deluje ispod površine, tako da su vaši gornji slojevi kože potpuno zaštićeni.
Zero sonda takođe uključuje integrisani temperaturni sigurnosni senzor za kontinuirano praćenje temperature. Iako je podkožno tkivo podvrgnuto ciljanom zamrzavanju, sama procedura je bezbolna i ne zahteva primenu anestezije. Zaštitni poklopac protiv smrzavanja koji se stavlja na Zero sondu je uparen sa netoksičnim gelom za kožu koji ne smrzava, a lekar može da nanese još gela u bilo kom trenutku, ukoliko imate osećaj da je previše hladno ili neprijatno.
Većina simptoma prekomernog znojenja je lokalizovana na pazuhu, ali ova fleksibilna terapija je bezbedna za upotrebu na znojnim žlezdama dlanova i tabana kao i na bilo kom delu tela.
PRE TRETMANA
Priprema kože za primenu Zero sonde nije potrebna. Ukoliko se tretira koža lica poželjno je da se na tretman dođe bez šminke.
OPIS PROCEDURE
Terapija Zero sondom je praktično bezbolna. Tokom terapije osećate hladnoću koja se postepeno pojačava tokom trajanja terapije. Kod osetljivih pacijenata, osećaj smrzavanja može biti pomalo neprijatan kako se temperatura snižava tokom terapije. Za maksimalne rezultate preporučuje se 4 tretmana u razmaku od 2 nedelje. Mogu ga bezbedno koristiti svi fototipovi kože, u svakom uzrastu i oba pola. Pacijenti se mogu odmah vratiti uobičajenim dnevnim aktivnostima. Efekat terapije je individualan, ali dugotrajan od 1-2 godine.
POSLE TRETMANA
Možete osetiti lagano peckanje i razviti crvenilo kože koje može da traje do 24h.
Nega kože posle tretmana:
  • održavajte redovnu higijenu,
  • izbegavajte vežbanje, saunu, parnu sobu, vruće kupke i drugo 24h nakon sprovednog tretmana,
  • ne radite druge tretmane za hiperhidrozu.

Neželjene reakcije i nuspojave

Do sada nisu zabeležene nikakve nuspojave. Primena Zero sonde je sigurna i odobrena je od strane američke zdravstvene administracije (FDA).
Scroll to Top