Pixel Er:YAG 2940

Indikacije: podmlađivanje kože, ožiljci, epidermalne benigne kožne lezije
Er:Yag laserska sonda Harmony XL PRO lasera se koristi u dermatologiji za ablaciju, vaporizaciju, inciziju, eksciziju i koagulaciju tkiva kože.

Er: YAG laserska sonda, talasne dužine 2940nm koristi pixel (frakcionisanu) tehnologiju gde se pun laserski zrak deli u više manjih snopova energije, koji kontrolisano prodiru u tkivo izazivajući sitna oštećenja, koja se potom zamenjuju mladim, zdravim tkivom, poboljšavajući izgled kože i ožiljaka.

Tokom tretmana potkožno tkivo se intenzivno zagreva, što rezultira proizvodnjom novog kolagena.

Aplikator značajno poboljšava ukupni tonus kože, elastičnost i teksturu, smanjuje površinsku pigmentaciju i veličinu pora. Mehanizam tretmana Er:YAG laserkom sondom promoviše ubrzanu reepitelizaciju omogućavajući brže zarastanje i regeneraciju tkiva. Vrlo efikasan u korigovanju izraženijih bora, ožiljaka i strija.

Za uklanjanje epidermalnih benignih kožnih lezija, primenjuje se pun laserski snop (ne frakcionisani) svetlosti koji u celini oštećuje površnu leziju.

Pošto je u pitanju ablativni laser, nakon njega postoji period oporavka od 5 do 14 dana. Mogu ga bezbedno koristiti svi fototipovi kože, u svakom uzrastu i oba pola.
PRE TRETMANA
Priprema kože za primenu Er: YAG laserske sonde nije potrebna. Ukoliko se tretira koža lica poželjno je da se na tretman dođe bez šminke.
OPIS PROCEDURE
Destrukcija površne benigne kožne lezije se sprovodi u lokalnoj anesteziji dok se za podmlađivanje kože lokalna anestezija ne primenjuje, jer laser koristi frakcionisani snop koji je gotovo bezbolan.

U zavisnosti od indikacije, terapija može trajati od 5-30min. Zavisno od početnog stanja kože preporučićemo vam broj potrebnih tretmana.
POSLE TRETMANA
Koža nakon tretmana je iritirana i crvena uz osećaj žarenja, čija je dužina trajanja zavisi od vrste tretmana. U slučaju destrukcije kožne lezije osećaj žarenja može trajati do 48h, dok u slučaju podmlađivanja kože 5-7 dana.
Nega kože posle tretmana:
  • izbegavajte produženo izlaganje suncu ili drugom UV zračenju minimum mesec dana nakon tertmana kako biste smanjili mogućnost nastanka hiperpigmentacije kože,
  • primena krema sa UV faktorom je obavezna,
  • izbegavajte vežbanje, saunu, parnu sobu, vruće kupke i drugo 3-5 dana nakon sprovednog tretmana,
  • izbegavajte druge tretmane lica do 7 dana nakon sprovededne procedure, i
  • bez šminkana i nanošenja pudera do 7 dana nakon sprovedenog tretmana,
  • upotreba regenerativne kreme po preprouci dermatologa.

Neželjene reakcije i nuspojave

Do sada nisu zabeležene nikakve nuspojave. Primena Er:Yag laserske sonde je sigurna i odobrena je od strane američke zdravstvene administracije (FDA).
Scroll to Top