NIR sonda

Indikacije: Zatezanje kože/ Cinderella effect
Starenje, opuštenu kožu i kožu bez sjaja je veoma teško lečiti sa trajnim rezultatima, a kada je u pitanju zatezanje kože, kreme i serumi dovode do minimalnog poboljšanja.
NIR sonda Harmony XL PRO lasera koristi izvor svetlosti velike snage u bliskom infracrvenom spektru da bi postigao bezbedno i efikasno zagrevanje kože, dajući koži mladalački sjaj.

Prijatan tretman podiže temperaturu kože, stvara termičku povredu tkiva koje steže postojeća kolagena vlakna, stimuliše stvaranje novog kolagena i poboljšava njegovo poravnanje i debljinu.
NIR sonda emituje energiju infracrvene svetlosti dovodeći do površnog i dubokog zagrevanja tkiva, što pospešuje regeneraciju i proizvodnju kolagena. Za razliku od drugih tretmana, gornji sloj kože ostaje potpuno nepromenjen.

Zbog odmah vidljivih rezultata, korisnice najčeće primenju NIR sondu pred važne privatne događaje, čiji se efekat upoređuje sa transformacijom pepljuge u princezu – Cinderella efekat.
Postignuti rezultati nastavljaju da se poboljšavaju tokom vremena sa dugotrajnim efektima. U nekim slučajevima, višestruke sesije su poželjnije za veće ciljne oblasti ili dramatičnije rezultate zatezanja kože. Mogu ga bezbedno koristiti svi fototipovi kože, u svakom uzrastu i oba pola.

Procedura ovom sondom se ne preporučuje osobama sa filerima i botoksom jer će ubrzano uticati na njihov nestanak.
PRE TRETMANA
Priprema kože za primenu NIR sonde nije potrebna. Ukoliko se tretira koža lica poželjno je da se na tretman dođe bez šminke.
OPIS PROCEDURE
Terapija NIR sondom je bezbolna, bezbedna za sve tipove kože i bez neželjenih efekata. Pre terapije, na površinu kože koja se tretita nanosi se ulje radi boljeg prijanjanja sonde. Tokom tretmana pacijent treba da oseti prijatu koja zagreva tkivo kože. Terapija celog lica traje do 30 minuta. Ipak, preporuka je do 6 terapija, u razmaku od 8 nedelja, da biste transformisali kožu koja stari, zategli bore i povratili svoj mladalački sjaj. Pacijenti se mogu odmah vratiti uobičajenim dnevnim aktivnostima.
POSLE TRETMANA
Može se razviti blago crvenilo kože koje obično nestaje u roku od 24h.
Nega kože posle tretmana:
  • izbegavajte produženo izlaganje suncu ili drugom UV zračenju 14 dana nakon tertmana kako biste smanjili mogućnost nastanka hiperpigmentacije kože,
  • primena krema sa UV faktorom obavezna,
  • izbegavajte vežbanje, saunu, parnu sobu, vruće kupke i drugo 24h nakon sprovednog tretmana,
  • izbegavajte druge tretmane lica do 7 dana nakon sprovededne procedure, i
  • šminka se može koristiti odmah nakon tretmana.

Neželjene reakcije i nuspojave

Do sada nisu zabeležene nikakve nuspojave. Primena NIR sonde je sigurna i odobrena je od strane američke zdravstvene administracije (FDA).
Scroll to Top