ClearLift

Indikacije: podmlađivanje kože, hiperpigmentacije, tetovaže, gljivične infekcije noktiju
Podmlađivanje lica
ClearLift laserska sonda predstavlja jedan od najpopularnijih tretmana za podmlađivanje lica koji se popularno naziva Holivudski lifting, procedura za vreme ručka, lasersko podizanje lica ili pojačivač kolagena.
ClearLift je prva frakciona neablativna laserska sonda koja aktivira zatezanje kože i poboljšava proizvodnju kolagena putem mehaničkih efekata, fokusirajući energiju ispod epidermisa. Na ovaj način stvaraju se kontrolisane dermalne ranice, dok epidermis ostaje netaknut. Proces zarastanja rana stimuliše rast novog kolagena i dovodi do zatezanje tkiva.
ClearLift laserska sonda predstavlja najsveobuhvatnije terapijsko rešenje koje je danas dostupno za tretman nesavršenosti kože. Svako ko poželi da značajno popravi izgled kože, popravi ten, tonus, otpornost i smanji posledice starenja, kandidat je za ClearLift. Ovaj tretman laserskog podmlađivanja kože preporučuje se svima koji žele da povrate mladalački izgled kože bez bola, bockanja i hiruških intervencija. Mogu ga bezbedno koristiti svi fototipovi kože, u svakom uzrastu i oba pola.
PRE TRETMANA
Priprema kože za primenu ClearLift laserske sonde nije potrebna. Ukoliko se tretira koža lica poželjno je da se na tretman dođe bez šminke. U slučajevima intenzivnije nepravilnosti epidermisa, preporučuje se blagi piling pre tretmana u cilju uniformnijeg delovanja lasera.
OPIS PROCEDURE
ClearLift laserska sonda ima više dodataka koji tretiraju različite dubine dermisa i na taj način omogućava individualno i ciljano lečenje.
Tokom aplikacije laserski zrak se primenjuje na različite dubine kože, u zavisnosti od potrebe, počev od površnih do dubokih, praveći kontrolisane mikropovrede. Kao odgovor na njih, u koži se podstiče prirodan biološki proces zaceljenja – koža proizvodi novi kolagen. ClearLift tretman podmlađuje i poboljšava kvalitet Vaše kože na duže staze i vraća biološki sat unazad.
Zavisno od početnog stanja kože preporučićemo vam broj potrebnih tretmana. Radi postizanja maksimalnog efekta, obično se radi serija od tri do šest tretmana u razmaku od dve do četiri nedelje, ukoliko se ClearLift izvodi kao jedina procedura.
Tretmana traje od 30 minuta do sat i po vremena u zavisnosti od regija koje se tretira. Većina klijenata je opisuje kao blago peckanje, samo u kratkom periodu izlaganja impulsu laserskih zraka.
Kad se ClearLift kombinuje sa drugim laserskim sondama, u zavisnosti šta želimo da postignemo, onda se protokoli prilagođavaju. Na primer ukoliko želimo da intenziviramo efekat zatezanja kože, kombinovaćemo ga sa NIR sondom. S druge strane, NIR laserski tretman daje rezultate podmlađenog izgleda odmah nakon tretmana, stimulišući kolagen koji je bliži površinskom sloju kože.
POSLE TRETMANA
Koža je nakon tretmana prosvetljena i blistava, nema crvenila, ni perioda oporavka, možete se odmah vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima. Nanosi se samo krema sa visokim faktorom zaštite od sunca.
Nega kože posle tretmana:
  • izbegavajte produženo izlaganje suncu ili drugom UV zračenju 14 dana nakon tertmana kako biste smanjili mogućnost nastanka hiperpigmentacije kože,
  • primena krema sa UV faktorom je obavezna,
  • izbegavajte vežbanje, saunu, parnu sobu, vruće kupke i drugo 24h nakon sprovednog tretmana,
  • izbegavajte druge tretmane lica do 7 dana nakon sprovededne procedure, i
  • šminka se može koristiti odmah nakon tretmana.
Pigmentne lezije i posvetljivanje kože
ClearLift laserska sonda je veoma efikasna u lečenju pigmentnih lezija kože bez obzira na stepen i dubinu melanina.

ClearLift je efikasna lasersja sonda u lečenju problema sa pigmentacijom kao što su fleke od sunca i melazma. Za razliku od drugih terapijskih procedura koje koriste toplotu (melazma se može stimulisati toplotom) ClearLift koristi akustične zvučne talase. Tokom procesa zarastanja, ćelije imunog sistem odnose oštećene pigmentne ćelije, tako da koža postaje svetlija bez fleka. U cilju uklanjanja hiperpigmentacije ili melazme ClearLift se može kombinovati sa Dye-VL sondomom.
Uklanjanje tetovaža
Uspešno uklanjanje višebojnih tetovaža zahteva laser velike snage koji može da isporuči dovoljno energije unutar spektra apsorpcije različitih boja.
Q-Switched Nd: YAG 1.064nm laser velike snage je idealan za tretiranje tamnijih boja tetovaža (crne, plave i zelene), dok je talasna dužina od 532 nm efikasna za svetlije boje tetovaža (crvena, narandžasta, žuta).

Mehanički Q-Switched efekat deluje tako što razbija čestice mastila u tetovaži. Vremenom, ćelije imunog sistema odnose razbijene čestice mastila, uzrokujući da tetovaža izbledi sa minimalnim rizikom od stvaranja ožiljka ili hipopigmentacije.
Gljivične infekcije noktiju
Gljivične infekcije noktiju na rukama i nogama se teško leče, a tradicionalni tretmani kao što su lekovi i kreme za lokalnu upotrebu pokazuju samo ograničen uspeh.

Alma Laser sa svojom ClearLift laserskom sondom otvara nove mogućnosti sa izborom klinički dokazanim svetlosnim rešenjima. Ovi revolucionarni tretmani ciljaju na izvor infekcije ispod nokatne ploče, uklanjajući gljivice u roku od samo nekoliko tretmana.

Neželjene reakcije i nuspojave

Do sada nisu zabeležene nikakve nuspojave. Primena Clear Lift laserske sonde je sigurna i odobrena je od strane američke zdravstvene administracije (FDA).
Scroll to Top